Om Oss

Roland Bollinger

Roland BollingerÄgare

Hej! Mitt namn är Roland Bollinger och jag är utbildad trädgårdsmästare med många års erfarenhetern inom det gröna. Och jag kommer ifrån schweiz.
Stina Thelberg

Stina ThelbergFlorist

Hejsan! Mitt namn är Stina Thelberg jag är utbildad florist med erfarenhet från det gröna också.

Här nere hittar ni ett utdrag från en artikel om oss från Tidningen Ångermanland

HÄRNÖSAND Ägaren Roland Bollinger, floristen Stina Thelberg och blomsterhandlaren Anders Dahlin är trion bakom Veda handelsträdgårds förvandling.
De har alla en sak gemensam – de älskar sina blommor.
– Jag är mycket nöjd över mitt nya liv här och mina duktiga kolleger, säger Roland Bollinger.

Det pågår full aktivitet inför öppningen innan påsk i det anrika Veda handelsträdgård.
I år firar rörelsen 80 år och massor av snittblommor och krukväxter är på väg in från grossisterna.
Men redan nu är man redo att möta nya och gamla kunder.

– Vi har totalt 20 000 blommor i våra två växthus varav runt 6 500 penséer. Vi har även en ny inrednings och dekorationsbutik inne i växthuset, säger Roland Bollinger.
Den nya ägaren Roland Bollinger är landskapsarkitekten från Schweiz som lämnade hemlandet för ett nytt liv som blomsterhandlare i Veda utanför Härnösand.

I Schweiz ansågs han för gammal och fick inget nytt jobb, men efter två veckor i Härnösand fick han jobb på Dahlboms handelsträdgård i Härnösand och nu är han den fjärde ägaren av Veda handelsträdgård.
När vi hälsar på dyker Ingegerd Eriksson, som drev växthuset med sin man Rainer i 33 år, upp och berättar hur hon tog emot den nya ägaren.

– Jag sparade den första hundralappen vi fick från 1975 och den har jag gett till Roland som uppskattning för att handelsträdgården får nytt liv igen, säger hon. Arbetskollegerna Stina Thelberg och Anders Dahlin är också glada över att växthuset sjuder av liv igen.
Stina är florist och Anders beskriver sig själv som en hustomte bland blommorna – Jag är pensionär nu, men blommor är mitt liv.
Att träffa kunder och se allt växa är som balsam för själen för mig, säger Anders ”Ante på Veda” Dahlin.

– Alla vi här älskar våra blommor och vi har redan fått en massa beställningar på blomdekorationer för begravningar, fortsätter Stina Thelberg. Hon har lanserat den nya inrednings- och dekorationsbutiken i växthuset och kom även på idén om ”Blomakuten” där trötta växter får nytt liv. Och ägaren Roland Bollinger är mycket nöjd med sina medarbetare.

– Stinas kompetens som florist är viktig, hon har ett tränat öga för detaljer och är duktig på dekorationer.
Anders har ett helt liv med blommor och hjälper mig med allt möjligt, säger Roland Bollinger.
Det var i fjol som Roland Bollinger tog över Veda handelsträdgård – ett år som inneburit mycket arbete med att få växthuset i gott skick igen. Vattenledningar har bytts ut, de automatiska lyftsensorerna i taket har reparerats och allt ser nu prydligt och välordnat ut.

– Jag vill ha ordning och reda. Jag har velat skapa en mysig och välkomnande känsla här i växthuset. Det är viktigt för kundernas upplevelse, säger Roland Bollinger.
Den här säsongen öppnar Veda handelsträdgård i mitten av april och håller öppet till slutet av november.
Dessutom är växthuset även öppet under två julveckor i december.